Hakkımızda

1995 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde küçük bir lokanta olarak faaliyete başlayan yemek Dünyası,takip eden yıllarda İzmit, Gebze, İstanbul, Adapazarı, Bursa, Eskişehir ve Kütahya illerimizde şubelerini açarak kısa bir zaman içerisinde ulusal ölçüde bir marka haline gelmiştir. Birçok farklı ilde lokanta ve restoran şubeleri ile hizmet veren Yemek Dünyası bugün Eskişehir'de organize sanayi bölgesinde catering hizmeti vermektedir. Eskişehir organize sanayi bölgesinde 7000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu, modern ve son teknolojik ekipmanlar ile donatılmış olan tesisimizde dünya standartlarında İSO 9001-İSO 22000 İSO 14000 Kalite belgelerinin yanında HACCP gıda güvenliği ve yönetimi belgesi ve uluslar arası Helal Belgesi ile Türk Gıda Kodeksine, ve tüm hijyen ve sağlık kurallarına uygun gıda üretimi yapıyor ve müşterilerimize çözüm ortağı oluyoruz.

Yemek dünyasında her şey Ciddi bir plan ve organizasyon içerisinde gerçekleşir. Her bir gıda ürününün ilk adımı olan satın alınması aşamasından yemek olarak müşterilerimize sunumu aşamasına kadar her bir adım gıda mühendislerimiz tarafından dikkat ve hassasiyetle kontrol altında tutulmaktadır. Her ürün en sağlıklı ve hijyenik koşullarda satın alma tarihi yazılıp etiketlenerek depolanır. Meyve ve sebzeleri miz artı 4 Soğuk odalarımızda, süt ve süt ürünlerimiz ayrı bir artı 4 soğuk odada, kırmızı etlerimiz -18 kırmızı et soğuk odasında, ve tavuk ürünlerimiz’de yine -18 tavuk ürünleri soğuk odasında üretim saatine kadar bekletilir. Yemek hizmeti veriyor olmanın bilinci ile her bir ham maddemizi en kaliteli markalardan seçiyor ve gıda mühendislerimiz tarafından kontrol edilip onaylandıktan sonra satın alma işlemini gerçekleştiriyoruz. Sağlıksız ve güvenli olmayan hiçbir ürünü mutfağımızdan içeriye sokmuyoruz. Yemek dünyasında hiçbir şekilde dondurulmuş , hazır, paketli ürünler kullanılmamaktadır. Yemek dünyasında dondurulmuş, doğranmış, işlenmiş hiçbir sebze, et ve tavuk ürünleri kullanılmamaktadır. Yemek dünyasında sebzeler günlük meyve sebze halinden alınarak ozon teknolojisi ile yıkama yapan cihazlarımızda hassasiyetle yıkanıp temizlendikten sonra aşçılarımızın maharetli elleri ile işlenmektedir. Yemek dünyasında etler mezbahane de kesilmiş ve mühürlenmiş kemikli karkas halinde gelir ve kasaplarımız tarafından işlenir. Yemek dünyasında hiçbir şekilde hazır çekilmiş kıyma kullanılmaz.

Yemek dünyasında her bir gıda hammadesi kendisi için belirlenmiş olan alanda ve yine yalnızca o ürün için belirlenmiş olan ve kendi rengi ile kodlanmış olan doğrama tahtasında ve yine kendi rengi ile kodlanmış olan bıçaklar ile işlenmektedir. Yemek dünyasında en çok dikkat edilen hususlardan biriside iş güvenliği hijyen ve gıda güvenliğidir. Her bir personelimiz mutfak alanına girmeden önce kendisi için ayrılmış olan dolaplarında günlük sivil kıyafetlerini çıkararak günlük olarak yıkanmış ve temizlenmiş olan iş kıyafetlerini giyerek hijyen ve sanitasyon bariyerinden geçerek üretim alanına girebilir. Yemek dünyasında hiçbir çalışan eldiven, bone, kolluk ve galoşunu takmadan günlük iş kıyafetini giymeden bileklik, saat, küpe gibi aksesuarlarını çıkarmadan üretim alanına girememektedir. Pişirilen yemekler gıda mühendislerimiz ve uzman aşçılarımız tarafından son kez tat, kıvam, renk ve koku açısından incelenip kontrol edildikten sonra gastronom küvetlere doldurulup paketlenir ve yalıtımlı termobaks’lara yerleştirilerek sevkiyat için hazır hale getirilir. Sonrasında da yemek taşımak için tasarlanmış olan araçlarımızla dikkatli bir şekilde müşterilerimize ulaştırılır.